Kako do nas

Dolazak Autom

Grad Zadar lako je dostupna destinacija kopnom, morem i zrakom. Ima izvrsnu prometnu infrastrukturu, kojom je izravno spojen s ostalim većim gradovima Republike Hrvatske: Zagrebom, Rijekom, Splitom i Osijekom. Zadar je sa Zagrebom i ostalim hrvatskim gradovima povezan auto-cestom A1 s koje se lako priključuje na europsku cestovnu mrežu. Dolazak u Zadar je izuzetno jednostavan i brz: od Zagreba do Zadra treba Vam manje od 3 sata ugodne vožnje. Poštujte prometne znakove i prilagodite brzinu kretanja vozila.
Za ulazak u Hrvatsku potrebni su vozačka i prometna dozvola te dokaz o osiguranju vozila. Poželjna je i međunarodna vozačka dozvola za moguće unajmljivanje vozila (rent-a-car). Tu dozvolu izdaje matični autoklub.
Vozač koji vozilom inozemne registracije ulazi na teritorij Republike Hrvatske mora imati valjanu Međunarodnu ispravu o osiguranju od automobilske odgovornosti koje vrijedi na teritoriju Europske unije ili neki drugi dokaz o postojanju takva osiguranja. Međunarodnim ispravama i dokazima smatra se službena registarska pločica koju nosi vozilo koje je uobičajeno stacionirano na području države čiji je nacionalni ured potpisnik Multilateralnog sporazuma, odnosno valjana Zelena karta izdana za vozilo koje potječe iz države čiji nacionalni ured za osiguranje nije potpisnik Multilateralnog sporazuma, te druge isprave i dokazi čiju valjanost priznaje Hrvatski ured za osiguranje.

Dolazak Avionom

Iako s malog, ali suvremenog aerodroma (8 km udaljen od središta grada), Zadar je povezan sa Zagrebom i nekoliko europskih destinacija (London-Stansted, paris, Marseille, Stockholm, Bruxelles-Charleroi, Zürich, München, Oslo-Rygge, Bratislava, Stuttgart, Köln/Bonn, Berlin, Frankfurt, Düsseldorf-Weeze, Billund, Friedrichshafen). Druge destinacije dostupne su presjedanjem u Zagrebu koji je kao glavni grad RH umrežen u međunarodni zračni promet.
Redovni letovi za Zagreb polijeću iz gotovo svih većih europskih zračnih luka, odakle možete nastaviti let prema obali. U visokoj sezoni broj letova je povećan, a brojni čarter letovi kreću izravno prema najvećim turističkim destinacijama u Hrvatskoj: Puli, Zadru, Splitu, Braču i Dubrovniku. Croatia Airlines - nacionalni zračni prijevoznik i član Star Alliance-a, izravnim zračnim linijama povezuje Hrvatsku s nekim najvažnijim europskim destinacijama kao što su: Amsterdam, Beč, Bruxelles, Frankfurt, London, München, Pariz, Rim, Sarajevo, Skopje, Zürich, Düsseldorf, Kopenhagen, Podgorica i Priština, Tijekom turističke sezone hrvatska je obala povezana dodatnim zračnim linijama iz Austrije, Francuske, Njemačke i Ujedinjene Kraljevine. U suradnji s partnerima, Croatia Airlines omogućuje letove u gotovo sve svjetske destinacije.

Posjetite www.zadar-airport.hr za dodatne informacije.

Dolazak Brodom

Redovite putničke i trajektne linije prometuju između talijanske luke Ancona i luke Zadar. Sve luke, uključujući i one na zadarskim otocima, dostupne su redovitim brodskim i trajektnim linijama. Tijekom ljetne sezone, frekvencija plovidbe je na svim linijama povećana.

Posjetite www.jadrolinija.hr za više informacija.